Blog

7 ingrediënten voor de perfecte lunchsalade

26 juli 2021

Salades zijn gezond, lekker en jouw ideale lunch voor op het werk. Maar hoe zorg je nou dat jouw salade het lekkerst, meest voedzaam én tijdens lunchtijd nog steeds vers en crunchy is? Simpel! Als je deze 7 ingrediënten gebruikt én onze meeneemtip aanhoudt, komt het helemaal goed.

1.     Sla

In iedere salade zit… natuurlijk: sla. Maar er zijn heel veel soorten sla. Kropsla, ijsbergsla, veldsla, rucola en ga zo maar door. Dat is ook het leuke eraan: je kunt naar hartenlust kiezen en mixen.

2.     Kleurrijke groenten

Jouw salade wordt mooier en lekkerder met kleurrijke groenten erin. Oranje, wortel. Rood, paprika en tomaten. Paars, rode ui. Supergezond, superlekker en een feest voor het oog.

3.     Eiwitten

Eiwitten zijn bouwstoffen voor je spieren en immuunsysteem. Die horen dus ook in jouw salade thuis. Denk aan kip, zalm, ei en vegetarische eiwitten zoals quinoa, linzen, bonen of tofu.

4.     Zoete twist

Met een stukje fruit zoals appel, mango of meloen geef je een heerlijke zoete twist aan je salade. Het kan het hele jaar door, want gedroogd fruit of fruit uit de vriezer kun je ook prima gebruiken.

5.     Lekkere crunch

Met een lekkere crunch in je salade, bijvoorbeeld een handjevol walnoten, pijnboompitten of amandelen, geef je jouw salade net wat extra bite. En het is nog voedzaam ook.

6.     Dressing

De dressing is natuurlijk ook een onmisbaar onderdeel van jouw perfecte lunchsalade. Van frisse vinaigrette tot romige caesar dressing. Je kunt er eindeloos mee variëren.

7.     Cadeautje

Voeg tot slot een cadeautje voor jezelf toe. Een bijzonder ingrediënt dat jouw salade next level brengt. Olijfjes bijvoorbeeld, wat avocado of zongedroogde tomaten. Et voilá, klaar is je salade!

Zo neem je jouw perfecte salade mee naar je werk

En dan tot slot: hoe krijg je dit huzarenstukje nu mee naar je werk op een manier dat alles vers en lekker (knapperig) blijft? Dat is eigenlijk supersimpel: gescheiden. Wanneer je de ingrediënten los van elkaar meeneemt, zit je goed. Tegenwoordig heb je daar van die handige bakjes met vakjes voor. Hou vooral de crunchy ingrediënten gescheiden van de ‘natte’ ingrediënten en neem ook je dressing in een apart flesje mee. Moet je hier en daar wat stapelen, zorg dan dat de zwaardere ingrediënten onderaan liggen zodat er niks in de verdrukking raakt. Op het werk zet je alles in de koelkast en tijdens de lunch doe je alles bij elkaar. Smakelijk!