Blog

Minder ziekteverzuim creëren

18 mei 2020

Minder ziekteverzuim onder je werknemers

Hoe krijg je minder ziekteverzuim onder je werknemers? Stress onder de werknemers is de meest voorkomende beroepsziekte bij bedrijven. Door meer aandacht te besteden aan de gezondheid en vitaliteit van de werknemers, plukken bedrijven daar de vruchten van.

Wat kun je doen?

Veel medewerkers zitten urenlang in een verkeerde houding achter hun beeldscherm, doen fysiek zwaar belastend werk uit of zijn zich niet bewust van een juiste werkhouding voor hun beroep. De hoge werkdruk die veel werknemers ervaren, brengt de benodigde stress en spanningen met zich mee. Wanneer er geen gehoor wordt gegeven aan werkgerelateerde klachten, kunnen ze klachten zoals stress leiden tot hoofdpijn, een stijve nek en spanning in de schouders en rug. Indien deze klachten verergeren kunnen ze zelfs leiden tot een burn-out.

Stoelmassages voor bedrijven worden verzorgd ter preventie van deze klachten. Ze zijn bovendien kostenbesparend omdat ze de ziekteverzuimcijfers zichtbaar verminderen. Stoelmassages leiden immers tot meer tevreden en vitale werknemers. Hierdoor zullen ze bovendien altijd beter presteren. Ze zijn gemotiveerder, hebben meer werkplezier en kunnen beter met de werkdruk omgaan.