Employee benefits

Wat zijn Employee benefits?

Employee benefits zijn extra voordelen en compensaties die door werkgevers aan werknemers worden geboden naast hun reguliere salaris of loon. Deze voordelen zijn bedoeld om het algehele welzijn en de tevredenheid van werknemers te bevorderen, evenals het aantrekken en behouden van talent binnen de organisatie.

Voorbeelden van employee benefits

We hebben een aantal veelvoorkomende soorten employee benefits in dit artikel verwerkt:

 1. Ziektekostenverzekering: Werkgevers bieden vaak ziektekostenverzekeringen aan die medische, tandheelkundige en visuele kosten voor werknemers en soms hun afhankelijke gezinsleden dekken.
 2. Pensioenregelingen: Werkgevers kunnen pensioenspaarplannen aanbieden, zoals een 401(k) of een pensioenplan, om werknemers te helpen sparen voor hun toekomst.
 3. Betaald verlof: Dit omvat vakantiedagen, feestdagen en ziekteverlof, die werknemers kunnen gebruiken voor persoonlijke vrije tijd of om te zorgen voor hun gezondheid of familiebehoeften.
 4. Zwangerschaps-/vaderschapsverlof: Sommige bedrijven bieden betaald verlof voor nieuwe ouders om voor hun pasgeboren kind of pas geadopteerde kind te zorgen.
 5. Flexibele werkregelingen: Flexibele werkroosters, de mogelijkheid om op afstand te werken of deeltijdwerk kunnen worden aangeboden om werk-privébalans te bevorderen en tegemoet te komen aan de persoonlijke behoeften van werknemers.
 6. Wellnessprogramma’s: Werkgevers kunnen middelen en prikkels bieden om werknemers te helpen een gezonde levensstijl te behouden, zoals fitnessabonnementen, wellnessworkshops of programma’s voor werknemersondersteuning (EAP’s).
 7. Stoelmassages: Werkgevers kunnen de mentale en fysieke vitaliteit van hun werknemers bevorderen door periodiek stoelmassages aan te bieden. Stoelmassages werken preventief tegen werkgerelateerde klachten.
 8. Onderwijs en training: Bedrijven kunnen werknemers ondersteunen bij hun ontwikkeling door middel van studiebeurzen, professionele training of workshops om hun vaardigheden en kennis te vergroten.
 9. Aandelenopties of aandelen participatieplannen: Sommige organisaties bieden werknemers aandelenopties of aandelen participatieplannen, waardoor ze bedrijfsaandelen kunnen kopen tegen een gereduceerde prijs of aandelen als onderdeel van hun compensatie kunnen ontvangen.
 10. Levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekering: Werkgevers kunnen levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanbieden om werknemers en hun families financieel te beschermen in geval van onvoorziene gebeurtenissen.
 11. Reiskostenvergoeding: Bedrijven kunnen voordelen aanbieden, zoals gesubsidieerde openbaarvervoerkaarten of parkeervergoedingen, om werknemers te helpen met hun reiskosten.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke voordelen die worden aangeboden kunnen variëren tussen bedrijven en landen, omdat arbeidswetten en culturele praktijken verschillen. Werkgevers bieden vaak een pakket aan voordelen dat aansluit bij de behoeften van hun werknemers en in lijn is met hun organisatiedoelen.

Stoelmassages voor mijn bedrijf?

FitPlus verzorgt stoelmassages voor bedrijven.
Tot welke categorie behoort uw bedrijf ?

Zelfstandig Ondernemer

(geen medewerkers)

Kleinzakelijk

(tot 10 medewerkers)

Midden- en kleinbedrijf

(tot 250 medewerkers)

Grootzakelijk

(meer dan 250 medewerkers)

Wilt u een FitPlus medewerker spreken?
Bel 085-3033100 of plan een adviesgesprek

Een FitPlus medewerker spreken?