fbpx

Blog

7 tips op kantoor tijdens een “hittegolf”

11 juli 2022

De zomer is aangebroken in Nederland en zomerse dagen staan in het vooruitzicht. Heerlijk ijsjes eten, naar het strand, zwembad of luieren in de achtertuin. Tenminste, als je vakantie hebt. Werk je op kantoor dan kan een hittegolf behoorlijk roet in het eten gooien. In plaats van luieren hoor je hard aan het werk te zijn. Hoe kun je productief blijven op kantoor tijdens hete zomerdagen? Wij geven je een aantal tips voor een hittegolf overleven op kantoor.

Hoe overleef ik een hittegolf op kantoor? Drink water!

“Water, water, water en de rest komt later.” Het is een uitspraak die vaak wordt gebruikt bij brandwonden. Maar ook om een zomerdag op kantoor te overleven is water jouw redmiddel. Het drinken van voldoende water zorgt ervoor dat je lichaam kan afkoelen. Een flesje water op het bureau zorgt ervoor dat je niet vergeet te drinken. Vind je alleen water drinken saai? Fleur jouw flesje water op met bijvoorbeeld citroen en munt. Een andere tip is het gebruiken van ijsblokjes met kruiden of fruit. Het smaakt niet alleen lekker, maar het maakt jouw drankje ook nog eens extra koel.

Kantoorkleding tijdens hittegolf

Op een zomerse dag zou je het liefste in korte broek en slippers naar je werk gaan. In de meeste gevallen is dat niet mogelijk en moet je een pak, overhemd of dichte schoenen dragen. Deze kantoorkleding tijdens hittegolf zorgt er alleen niet voor dat jij het iets koeler krijgt. De oplossing? Leg een natte doek in je nek, daardoor koelt je lichaam af. Wil jij helemaal afkoelen? Dan kan een duik in het zwembad tijdens de pauze een goede oplossing zijn. Is een tijdelijk zwemblad op kantoor eerder een wensdroom dan realiteit? Dan kun je kijken of het mogelijk is om een klein poedelbadje neer te zetten onder jouw bureau. Blote voeten erin en afkoelen maar.

Airco op kantoor

Een groot voordeel van werken op kantoor is wellicht dat je werkt in een ruimte met airco. Met een airco en dichte ramen kun jij heel de dag werken in een aangenaam en koel klimaat. Wanneer jouw kantoor niet over airco beschikt kun je ook een eigen airco fabriceren. Vul een emmer met ijsklontjes en zet deze voor een ventilator. De ventilator blaast nu extra koude lucht rond. Een ventilator is overigens altijd prettig om te gebruiken. Een handig ventilator is een usb ventilator. Sluit hem aan op jouw pc of laptop en je profiteert van een verkoelend windje tijdens het werken.

Benut je pauze goed

Tijdens je pauze even genieten van een powernap? Dat kan ook heel goed in een hangmat. Vraag eens aan je manager of hij een hangmat op kantoor wilt ophangen. Dan heb je direct een vakantiegevoel op kantoor. Liever wat beweging tijdens de pauze? Ga dan een ijsje halen. Zo kun je niet alleen iets verkoelends eten, maar pak je ook een paar zonnestralen mee. Daarnaast zal de wandeling je frisse energie geven om daarna weer productief aan de slag te gaan. Met deze tips houd jij het hoofd koel tijdens een zomerse kantoordag.